Criminal Compliance – ISO 37001

ICCrA Institut organizira svoju IV. godišnju konferenciju i širi granice znanja i struke po pitanju Compliance u Hrvatskoj. Po prvi puta se dotičemo Criminal Compliance, njegovog značenja i važnosti ISO 37001 Anti-Bribery Management System.

 • Koja je uloga Fraud prevention officera i njegov značaj u okviru Criminal compliance?
 • Što stvarno nudi tvrtkama ISO 37001?
 • Da li ISO 37001 nudi imunitet od korupcije?
 • Da li je on uistinu potreban tvrtkama?
 • Koji je njegov značaj?
 • Koje su njegove prednosti i nedostaci?
 • Odgovore ćete dobiti na konferenciji.

Ujedno ćemo predstaviti po prvi puta Hrvatske Smjernice za Compliance koje je izradila stručna Radna skupina na inicijativu ICCrA Instituta.

Njezin sadržaj i novine koje ona donosi će predstaviti članovi radne skupine koji su sudjelovali u izradi.

Konferencija će se održati uz pokroviteljstvo Hrvatske Gospodarske Komore (HGK), Vlade RH - Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, International Chamber of Commerce Hrvatska (ICC Hrvatska), Am Cham (Američke gospodarske komore), HUP-a (Hrvatske Udruge Poslodavaca), Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

UPUTE ZA PRIJAVU

Konferenciju možete pratiti uz prethodnu registraciju i uplatu kotizacije:

 • Putem on-line platforme (ZOOM ili neka druga) za što ćete dobiti link na e-mail 24-48 sati prije početka konferencije,
 • na način da fizički prisustvujete,
 • nakon prijave se automatski generira uplatnica s bar kodom i svim potrebnim podacima,
 • nakon uplate kotizacije, potvrdu o uplati bitno je poslati na mail info@institute-compliance.eu .

Broj gostiju za on-line konferenciju je neograničen, dok je broj fizičkih gostiju za sad ograničen na 60.

Poslušajte primjere dobre prakse u ostalim europskim zemljama i šire i sve odgovore potražite na IV. ICCrA konferenciji 02.11.2021. u hotelu Hilton - Garden Inn u 11,00 sati na temu „Criminal Compliance – ISO 37001“ u organizaciji ICCrA Instituta.

Konferencija će se održati uz primjenu striktnih epidemioloških mjera, uz ograničen broj mjesta, s razmakom od svakog mjesta 1,5 m sa svake strane i dijeljenje maski na ulazu.

Zagreb
OVAJ PROGRAM IZRAĐEN JE UZ FINANCIJSKU PODRŠKU GRADA ZAGREBA

Pogledajte promotivni video prošlogodišnje konferencije

11:00

Pozdravni govor – domaćina

mr.sc. Davor Iljkić, ICCrA - Institut za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering, predsjednik.


11:05

POZDRAVNI GOVOR

H. Alexander Henegar, Chief of Political and Economic Affairs - US Embassy Zagreb


11:15

POZDRAVNI GOVOR

Dr.sc. Damir Zorić - glavni direktor HUP-a


11:20

POZDRAVNI GOVOR

Andrea Doko Jelušić - Izvršna direktorica Am Cham


11:25

POZDRAVNI GOVOR

Juro Martinović, državni tajnik - Ministarstvo pravosuđa i uprave


11:25

POZDRAVNI GOVOR

Leon Žulj, Ravnatelj Uprave za trgovačka društva, strateško planiranje, regulativu, EU poslove i izvještavanje u sustavu upravljanja državnom imovinom


11:35

HRVATSKE SMJERNICE ZA COMPLIANCE – PREZENTACIJA SMJERNICA

mr.sc.Davor Iljkić, predsjednik ICCrA Instituta, prezentacija Novosti koje donose Hrvatske Compliance Smjernice, na što se proširuje Compliance, koje su obveze javnog i privatnog sektora, što se očekuje od gospodarstvenika.


11:55

FAIR PLAY TRŽIŠTE - PREZENTACIJA

Anita Pejić Ilišević, Head Of Legal - Croatia, Bosnia and Herzegovina, Slovenia at Henkel Croatia d.o.o


12:15

SVEČANO POTPISIVANJE PRVIH AMBASADORA HRVATSKIH COMPLIANCE SMJERNICA


12:30

PAUZA


13:00

Okrugli stol: Criminal Compliance – ISO 37001

Kalle Kankaanpää, Finsko Veleposlanstvo

Vladislav Veselica, član Uprave JANAF

Mr.sc. Davor Iljkić, ICCrA Institut

Boris Stanković, Compliance manager, DPD Croatia d.o.o - moderator


14:00

Finger food u lobby baru

US embassy US EMBASSY H. Alexander Henegar, Chief of Political and Economic Affairs je voditelj Ureda za politička i ekonomska pitanja U.S. Department of State. On je unaprijedio ciljeve američke vanjske politike na zadacima u Afganistanu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Dominikanskoj Republici i Washington DC. Prije svoje diplomatske karijere, Alex je služio kao časnik Američkih marinaca. Dobio je B.A. sa Sveučilišta Virginia i na M.A. sa Sveučilišta Georgetown.

Damir Zorić Kalle Kankaanpää , finski veleposlanik Zagrebu od 15. travnja 2021.
Prije dužnosti šefa misije u Hrvatskoj, Kankaanpää je radio kao direktor Službe za sjevernu Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Finske u Helsinkiju.
U Ministarstvu je radio i u Službi za područje Rusije te je obnašao dužnosti vezane za regionalnu suradnju. Njegova karijera u diplomatskoj službi uključuje radna mjesta u veleposlanstvu Finske u Vilniusu i u stalnom predstavništvu Finske pri Europskoj uniji u Bruxellesu, gdje je također bio nacionalni stručnjak u Europskoj službi za vanjsko djelovanje (EEAS). Magistar je društvenih znanosti.

Damir Zorić Dr. Damir Zorić, glavni direktor hrvatske udruge poslodavaca – HUP
Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Od 2002. godine radi u osiguranju, 2005. postaje član Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, gdje trenutno obnaša funkciju prokurista. Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.

Andrea Zorić Jelušić Andrea Zorić Jelušić,
posjeduje 20 godina širokog iskustva u odnosima s državnom upravom, marketingom, prodajom i općim menadžmentom, od čega posljednjih deset godina u Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj kao izvršni direktor. U prethodnim ulogama bila je CRM/Customer Operations Director u nekoliko operatera na tržištu telekomunikacija koji su razvili snažnu orijentaciju na korisničko iskustvo. Također je radila kao voditelj prodajnog područja za zemlje CIS-a u farmaceutskoj tvrtki, odgovorna za izvoz, mrežu distributera i trgovinski marketing.
Iskustvo uključuje prodaju, upravljanje proizvodima, upravljanje odnosima s kupcima, strateški marketing, krizne komunikacije, odnose s medijima i odnose s vladom.

Davor Iljkić Mr.sc. Davor Iljkić, predsjednik i osnivač ICCrA
Autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka iz oblasti gospodarskog kaznenog prava, među njima i o Complianceu. Magistrirao na poslijediplomskom studiju iz kaznenopravnih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu „Kriminalistički i kaznenopravni aspekti trgovanja ljudima.” Bavi se Kaznenim i Gospodarskim kaznenim pravom. Radi kao direktor Samostalne službe za prevenciju prijevara u Fondu za obnovu Fond za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Član više Udruga i asocijacija među kojima i Göthe Instituta u Zagrebu, te Hrvatskog Udruženja za kaznene znanosti i praksu. Certificirani istražitelj za sprječavanje, otkrivanje gospodarskih kaznenih djela i korupcije, Lead Auditor za ISO 37001.

Boris Stanković Boris Stanković, Compliance Manager DPD d.o.o. Hrvatska
Svoje dugogodišnje iskustvo iz realnog sektora od javnog zdravstva, vojnog sektora, agroindustrijskog sektora, drvno prerađivačkog sektora, prehrambene industrije, sektora prodaje do razvoja novih tehnologija i proizvoda stječe u vodećim domaćim i internacionalnim tvrtkama u zemlji i inozemstvu.
Kroz brojne rukovodeće i specijalističke uloge i odgovornosti u potpunosti je posvećen rastu i razvoju poslovanja i postizanju najviših nivoa izvedbe pružanja usluga i kvalitete proizvoda. Predano i bez posustajanja traži najbolja rješenja u svim područjima rada, usavršavajući svoja znanja i vještine i kroz relevantne Standarde i Norme kao interni ili lead auditor za ISO 9001, HACCP, IFS, HALAL, ADR, CSR, ISO 14001, ISO 22001, ISO 18001 OHSAS, ISO 45001, ISO 27001 i dr. Posljednjih 5 godina ima privilegiju raditi u francuskoj DPD Group, najvećoj europskoj, cestovnoj dostavnoj tvrtki kao Compliance manager i voditelj Compliance odjela u okviru kojih obavlja mnoge uloge i odgovorne zadaće kao Data Protection Officer, Security & Safety Officer, Local Embargo Compliance Officer, Market Integrity Compliance Officer, GPSA/DPDGroup Internal Control BICC, ADR & Food & Medical Safety Advisor.

Anita Pejić Ilišević Anita Pejić Ilišević, Compliance Manager Henkel - Kao Head of Legal te Compliance Officer za zemlje regije Henkel Adria (HR/SLO/BiH)
Anita žonglira između raznovrsnih potreba proizvodnje i biznisa u multikulturalnoj regiji različitih lokalnih zakonodavstava. Pored rješavanja svakodnevnih pravnih izazova u trgovini i regulativi, pokretač je inicijativa za digitalnu transformaciju legal sektora na razini globalnog Henkela te aktivno sudjeluje u dijeljenju znanja i iskustava iz vodećih hrvatskih korporacija s kolegama u organizaciji i izvan nje.
Fokus stavlja na osnove postulate Henkelove globalne kulture (we compete fairly/we act as entrepreneurs/we are pioneers) te približavanje compliancea kolegama kroz redovite edukacije i radionice te najvažniji alat - otvorene diskusije o izazovima s kojima se susreću u svom radu. Pokretač je niza radionica-simulacija potencijalnih non-compliant situacija kroz koje se na osobnom iskustvu sudionika stječe znanje i razvija pravilna reakcija

Anita Pejić Ilišević Juro Martinović, državni tajnik, Ministarstvo pravosuđa i uprave

Anita Pejić Ilišević Leon Žulj, Ravnatelj Uprave za trgovačka društva, strateško planiranje, regulativu, EU poslove i izvještavanje u sustavu upravljanja državnom imovinom -Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državna imovine

Tomislav Tomašević Vladislav Veselica, diplomirao je 1994. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Svoju profesionalnu karijeru započeo je u privatnom sektoru na poslovima prodaje naftnih derivata te profesionalni razvoj usmjerava u područjima prodaje i logistike, petrokemije te financijskog i investicijskog nadzora.
Nakon višegodišnjeg iskustva stečenog na rukovodećim pozicijama u privatnom sektoru, financijskim institucijama i regulatornim tijelima, vraća se u naftnu industriji 2012. u Sektor komercijalnih poslova JANAF-a u kojem 2014. godine postaje direktorom Sektora komercijalnih poslova.
Izabran je za člana Uprave Jadranskog naftovoda d.d. u veljači 2020. godine. Autor je više stručnih radova i članaka. Predsjednik je Hrvatskog plivačkog saveza, karatist i nositelj crnog pojasa I. Dan.

Partneri

ICCrA

Organizator

AmCham

Pokrovitelj

Hrvatska gospodarska komora

Pokrovitelj

ICC

Pokrovitelj

FZOEU

Pokrovitelj

HUP

Pokrovitelj

KING ICT

Pokrovitelj

RUO LINEN

Pokrovitelj

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Pokrovitelj

HENKEL

Pokrovitelj

Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja

Pokrovitelj

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Pokrovitelj

Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske

Pokrovitelj

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Pokrovitelj

ICC

Medijski pokrovitelj

AD Plastik

Srebrni sponzor

JANAF

Brončani sponzor

ALTPRO

Brončani sponzor

Hilton

Brončani sponzor

Poštovani posjetitelji, zbog popunjenog broja sudionika prijave su zatvorene.

Top